contact@hobbyist.in
The Malabar starling (Sturnia blythii) is a species of starling found in southwestern India. It was previously considered a subspecies of the chestnut-tailed starling.
Scientific Name : Sturnia blythii
Family : Sturnidae
Order : Passeriformes
Class : Aves
Type : Starlings
Conservation Status : Least concern (LC)
Size : 20
Compare Size : Mayna
Migratory : Resident
Sex Alike : Yes
Other Names :
English : Malabar starling
Habitat:
open country, gardens
| Male & Female | |
|---|---|
| Primaries | black |
| Secondaries | black |
| Head | white |
| Neck | white |
| Bill | yellow with blue at base |
| Upperparts | grey |
| Breast | white in males; greyish in female |
| Flanks | rufous |
| Belly | rufous, males may have some white in upper area of belly |
| Vent | rufous |
| Juvenile | |
|---|---|
| Upperparts | sandy-grey |
| Underparts | greyish-white |
| Bill | paler compared to adult |